Een goed matras is goud waard voor je rug
Een goed matras is goud waard voor je rug

Veel mensen hebben rugpijn, een klacht die veel frustratie kan geven bij het dagelijks functioneren. Een goed matras kan er echter voor zorgen dat je minder pijn ervaart. Daar tegenover staat dat een slecht matras je klachten juist zal verergeren. Voor je eigen gezondheid is het dus belangrijk om een matras te kiezen die jouw rug in optimale conditie houdt. Een goede optie is dan een 7-zone pocketvering matras. Dit type matras 140×200 biedt namelijk de beste ondersteuning voor je rug.

Wat is een 7-zone pocketvering matras?

Dit type matras is opgebouwd uit spiraalveren. Al deze veren zijn individueel verpakt in zakjes die we ook wel ‘pockets’ noemen. Elke pocket beweegt los van elkaar. Hoeveel veren een matras heeft kan variëren, net als de dikte van de spiralen. Dankzij deze spiralen heeft een pocketveringmatras de mooie eigenschap dat het zich aanpast aan de gebruiker. Daardoor ligt dit type matras over het algemeen zeer comfortabel.

De juiste ondersteuning van het lichaam

Over het algemeen geldt voor het pocketveringmatras dat de ondersteuning van het lichaam beter wordt naarmate het aantal veren in het oppervlak toeneemt. Een andere factor die meespeelt in het ligcomfort is het aantal zones waarin de matras is onderverdeeld.  Deze verschillende zones in de matras zijn aangepast aan de verschillende delen van jouw lichaam. Concreet betekent dit dat elke zone een andere hoeveelheid pocketveren bevat. Hierdoor slaap je in een houding die het natuurlijk is voor je lichaam. De meeste pocketveringmatrassen hebben vijf of zeven zones. Ook hier geldt dat het matras met de meeste zones de beste ondersteuning biedt. Als je rugklachten hebt kun je dus het beste kiezen voor een 7-zone pocketvering matras. Deze geeft je niet alleen de beste ondersteuning maar vermindert ook je pijnklachten.