Vind de juiste mat voor jou
Vind de juiste mat voor jou

Het vinden van de juiste mat lijkt simpel, maar als je verder zoekt zal je zien dat er een aantal verschillende matten zijn voor diverse situaties. Zo zijn er keukenmatten, schoonloopmatten en droogloopmatten voor gebruik binnen en matten voor buitengebruik te krijgen. Ook is het mogelijk om matten op maat te laten maken, specifiek voor jouw unieke situatie.

Keukenmatten

De naam zegt het al, keukenmatten worden gebruikt in de keuken om gemorste etenswaren op te vangen en te voorkomen dat je hier over valt. Vooral in de professionele keuken wordt veel gebruik gemaakt van olie wat, als het op de grond valt, heel gevaarlijk en glad kan zijn.

Schoonloopmatten

Dit zijn matten die binnen liggen en gemaakt zijn van harde nylon of kunststof ‘borstels’. Deze borstels kunnen zand en modder van je schoenen af schrapen. Het vuil blijft na afloop automatisch onder in de mat liggen. 

Droogloopmatten

Als het buiten regent en je wilt geen vocht van de schoenen in huis, dan zijn droogloopmatten een oplossing. Ze zijn vaak gemaakt van katoen zodat het extra vocht makkelijk kan worden opgenomen als je er overheen loopt. Een nadeel van droogloopmatten is dat het vuil er bovenop blijft liggen, wat betekent dat je hem regelmatig moet stofzuigen om hem schoon te houden.

Buitenmatten

Ook hier geeft de naam het al weg, buitenmatten zijn matten die voor de deur liggen, vaak in de buitenlucht. Daarom zijn deze matten erg stevig en bevatten een sterke nylon borstel om het ergste vuil van de schoenen te schrapen voordat het naar binnen gelopen kan worden. Buitenmatten voeren nattigheid weg, maar de perfecte combinatie zou zijn om een buitenmat te gebruiken om het vuil van de schoenen te halen, waarna een droogloopmat binnen er voor kan zorgen dat er geen water binnen komt.